رییس ستاد ارتش طالبان: نیممیلیون نیرو داریم و قطعات چرخبالها را از خارج تهیه میکنیم
فصیحالدین فطرت، رییس ستاد ارتش طالبان ادعا میکند که شمار نیروهای مسلح این گروه به پنجصد هزار نفر میرسد که شامل نیروهای ارتش، پولیس و همچنین نظامیان بخش استخبارات (اطلاعات) میشود. به گفتهی آقای فطرت شمار نیروهای ارتش طالبان که در چارچوب وزارت دفاع فعالیت میکنند، در حال حاضر به ۱۷۲ هزار تن میرسند که قرار است به ۲۰۰ هزار تن در سال آینده افزایش یابند.
فصیحالدین فطرت در گفتوگویی با تلویزیون طلوعنیوز میگوید که نیروهای ارتش طالبان در مجموع ۱۴۲ هواپیمای نظامی در اختیار دارد که از این میان، ۶۲ جنگنده و چرخبال در حال حاضر فعال است که شامل چرخبال ترابری میل ۱۷ و جنگندههای می ۳۵ روسی و همچنین چرخبال نظامی چندمنظورهی بلک هاوک امریکایی میشود. بهگفتهی این مقام طالبان، مهندسان نظامی این گروه همچنین در حال ترمیم هشتاد بال هواپیمای دیگری هستند که در زمان خروج نیروهای امریکایی تخریب شدهبودند. گفتنیاست که راستیآزمایی این آمارها بهگونهی مستقل ممکن نیست.
آقای فطرت هرچند از کشوری نام نمیبرد اما اعتراف میکند که این گروه تجهیزات مورد نیاز برای ترمیم چرخبالها را از خارج از کشور تهیه میکند. این در حالی است که همین دو روز پیش (دوشنبه ۱۴ حوت ۵ مارچ) محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع طالبان و فصیحالدین فطرت، رییس ستاد ارتش این گروه به دوحه پایتخت قطر رفته بودند و در کنار دیدار با وزیر دفاع این کشور، از نمایشگاه صنایع دفاعی «دیمدکس» بازدید کردند. نمایشگاهی که در آن شرکتهای بزرگ صنایع نظامی جهان، سلاح و تجهیزات جدید نظامیشان را به نمایش میگذارند.
پیش از این، رسانههای امریکایی به نقل از گزارش پنتاگون برای کنگرهی این کشور، ارزش تجهیزات بهجامانده از حضور نظامی امریکا در افغانستان را بیش از هفت میلیارد دالر گزارش دادهبود؛ در حالی که دونالد ترامپ، رییسجمهور پیشین امریکا، ارزش این تجهیزات را بیش از ۸۵ میلیارد دالر خوانده بود. به گفتهی ترامپ، طالبان با فروش این تجهیزات، در حال ثروتاندوزی استند.
رییس ستاد ارتش طالبان گرچند جزییات بیشتری از آمار و میزان ارزش تجهیزات نظامی نمیدهد اما تاکید دارد که ارزش آن بسیار بیشتر از چیزی است که عنوان میشود.
از سوی دیگر، فصیحالدین فطرت در پیوند به نیروهای انتحاری این گروه تاکید میکند که در حال حاضر هیچ گردان رسمی زیرعنوان کندک انتحاری وجود ندارد و نیروهایی که در گذشته در «کندک استشهادی» گروه طالبان فعالیت میکردند در حال حاضر در قالب «نیروهای ویژه» فعال هستند. به باور این فرمانده بلندپایهی طالبان، در صورت ضرورت تمام نیروهای مسلح این کشور «عملیات استشهادی» (عملیات انتحاری) انجام خواهند داد.
در طول بیست سال جنگ در افغانستان نیروهای طالبان بارها با استفاده از مهاجمان انتحاری بر بخشهای مختلف کشور بهویژه کابل، پایتخت حمله میکردند که در بسیاری از آنها غیرنظامیان آسیب میدیدند. سراجالدین حقانی، وزیر داخلهی طالبان در مجلسی در قندهار گفتهبود که او خود بیش از ۱۰۵۰ مهاجم را برای عملیاتهای انتحاری فرستاده است.